DOOR WIE?

Barbara Foppema is GZ-psycholoog, geregistreerd in het BIG register (BIG nr: 89061605625). Ze is tevens psycholoog NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Daarnaast heeft ze de basisopleiding Contextuele Therapie gevolgd (gericht op herstel van balans in gezinsrelaties vanuit intergenerationele context) en de basisopleiding EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), een opleiding gericht op het behandelen van traumatische ervaringen.Conform de kwaliteitseisen voortvloeiend uit haar beroepsregistratie, neemt Barbara deel aan intervisie en regelmatige bij- en nascholingscurssussen of congressen. Barbara heeft ruim 15 jaar ervaring in het werken met kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen.

Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders binnen de zorgverzekeringswet verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Praktijk Hartendief heeft al een goedgekeurd kwaliteitsstatuut. U kunt deze inzien en downloaden via de link:
http://www.psychologenpraktijkhartendief.nl/nl/KwaliteitsstatuutGoedgekeurdMei2022.pdf
(Bestand is in pdf formaat. Kunt u het bestand niet openen, download dan het programma: Acrobat reader)

Barbara is getrouwd en heeft twee kinderen. Tijdens haar eigen zwangerschappen merkte ze dat het krijgen van een kindje een heel mooie maar ook zware, ingrijpende gebeurtenis is, die grote invloed heeft op je eigen emoties en gedachten. Door de hormonen die door je lichaam gieren en de enorme prestatie die je lichaam geleverd heeft na de bevalling, voel je je uitgeput terwijl je van jezelf de verwachting hebt, dat je juist nu alles goed moet doen als moeder om de allerbeste zorg voor je kindje te leveren. Ze kwam er achter dat ‘’in verwachting zijn’’ wat dat betreft niet alleen gaat om de verwachtingen die je hebt rondom het krijgen van jouw kindje maar vooral een test is van jouw eigen verwachtingen, jouw eigen onzekerheden, jouw eigen ideeën. Deze verwachtingen kunnen je, op een moment dat je hormonen en de vermoeidheid er toch al voor zorgen dat je sneller van slag bent, teveel worden waardoor je behoefte kan hebben aan (professionele) steun en hulp.

Kinderen worden vaak hartendiefjes genoemd. De zorg voor een kind kan op bepaalde momenten in het leven echter veel van je vergen en bijna letterlijk een dief van het hart van een ouder worden, de praktijknaam Hartendief refereert hieraan.